U&W Marché

Subscription

Fill out the form below to signup to our blog newsletter and we'll drop you a line when new articles come up.

Our strict privacy policy keeps your email address 100% safe & secure.

  • U&W Marché op facebook
  • U&;W Marché op twitter

Le Salonard

March 3, 2011

Afgelopen december kwamen wij bij een klein winkeltje in Amsterdam voor het eerst in aanraking met het noten-vijgenbrood van Le Salonard uit Maastricht, en geloof ons dit was een heuse smaaksensatie! De vers gebrande noten in combinatie met de zoete vijgen is werkelijk hemels. Dit moesten we direct meenemen naar huis en hierbij werden we geadviseerd om er een lekker stukje biologische blauw schimmelkaas bij te nemen om het brood mee te bekronen. s’ Avonds onder het genot van een glas rode Monastrell van Pieksman hadden wij het genoegen deze smaaksensatie nog eens mee te mogen maken. Je proeft direct dat dit brood met liefde en ambacht is gemaakt door een vakman. We zijn direct op onderzoek uitgegaan en kwamen erachter dat de mensen achter Le Salonard hun sporen hebben verdiend in de top horeca van Nederland, Frankrijk en België. Hun broden worden gemaakt met biologisch meel van de Commandeursmolen in Mechelen, zeezout en zuurdesem. Het brood heeft geen haast tussen het deeg bereiden en bakken zit 26 uur. Hierdoor ontstaat er een stevig en stoer brood met een knapperige korst en een zacht innerlijk. Naast hun verrukkelijke noten-vijgenbrood is er ook krenten-venkel-walnoot brood, honing-walnoot brood en nog veel meer verassende combinaties. Dit brood is naast het overheerlijke brood van Le Perron een fantastische aanvulling voor onze boutique organique. Ben je toevallig in de buurt van Maastricht dan moet je zeker eens langs gaan! www.lesalonard.nl

Biologische macarons

January 27, 2011

“Macarons”. Deze luchtig en kleurrijke franse lekkernij gemaakt van gemalen amandelen, suiker en eiwit werden in 1930 geïntroduceerd door Pierre Desfontaines bij de bekende patisserie Ladurée in Parijs.

Voor onze “Boutique Organique” hebben wij de allerlekkerste gevonden, knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen, biologisch en rechtstreeks uit Parijs. Niet voor niets binnenkort te vinden bij onze “specials” in onze boutique organique.