U&W Marché

Subscription

Fill out the form below to signup to our blog newsletter and we'll drop you a line when new articles come up.

Our strict privacy policy keeps your email address 100% safe & secure.

  • U&W Marché op facebook
  • U&;W Marché op twitter

Da Morto a Orto

June 22, 2011

Iets groen in huis? Bekijk eens de ontwerpen van deze vernieuwende ontwerpers! Da Morto a Orto is letterlijk vertaald van overtollig tot overvloedig en dit is ook de perfecte omschrijving voor deze stukken welke een idee zijn van Denish Bonapace en Peter Bottazzi. Hun project bestaat uit oude stoelen, banken, tafels en kasten welke je bij het vuil zou kunnen vinden welke zijn een nieuw leven geven met een hele nieuwe functie en doel. Een binnentuin gemaakt van oude meubels! Goed werk, bekijk hier ook de rest van hun ontwerpen.

Schoenen die je zelf kunt recyclen

June 9, 2011

De schoenen van Oat zijn biologisch afbreekbaar. Na verloop van tijd groeit er zelfs een plant uit.

De eerste collectie van Oat shoes is sinds kort in Amsterdam verkrijgbaar bij de Bijenkorf, Nukuhiva en Tom’s skateshop; de laatste heeft er zelfs een hele etalage mee ingericht. Over het verhaal van de schoenen is goed nagedacht. Alle materialen zijn volledig afbreekbaar. Dat gaat zover dat, eenmaal in de grond, na verloop van tijd een plant uit de schoen zal groeien – dankzij de zaadjes die in de tong zitten. Oat shoes worden gemaakt van hennep katoen en bij het productie proces wordt geen lijm gebruikt. Vaak zijn recyclebare en verantwoorde producten nogal suf. Zonde want daarmee laten producenten een groot deel van de markt links liggen. Veel mensen willen uiteindelijk toch een product dat er goed uit ziet. Deze schoen moet op zichzelf kunnen staan. Dat ie volledig afbreekbaar is, is mooi meegenomen aldus Christiaan Maats van Oat shoes.

A love story… In milk!

June 8, 2011

Goed werk van Friends of the Earth en filmmaker Catsnake, een cute filmpje om recyclen te promoten!

“Solar kitchen restaurant”

June 7, 2011

Joachim van Another Something & Company tipte ons een bijzonder concept met een ervaring die wij graag eens willen beleven:

“Lapin Kulta solar restaurant”

Dit bijzondere concept is een samenwerking van een vooruitstrevende Finse voedingsexpert Antto Melasniemi en een Catalaanse designer Marti Guixé.  Keuken, koken, eten & drinken in relatie met de natuur. Het “Solar kitchen restaurant” reist deze zomer de zon achterna door Europa waar zij in hun keuken gebruik maken van zonnepanelen waarmee alle gerechten uitsluitend worden bereid met deze alternatieve energie: de zon. Deze manier van koken geeft de gerechten een verrassend goede smaak en textuur waardoor je een bijzondere en waanzinnige smaakbeleving ervaart. Alles is gebaseerd op flexibiliteit en directheid want afhankelijk van de zon die dag, wolken of regen kan een menu dus ineens veranderen naar lauwe gerechten of salades in plaats van een “zonne barbecue”.

Zij zeggen: ‘relax and enjoy in a new and exciting way’ Wij willen dit zeker eens beleven!

Lapin Kulta solar restaurant