U&W Marché

Subscription

Fill out the form below to signup to our blog newsletter and we'll drop you a line when new articles come up.

Our strict privacy policy keeps your email address 100% safe & secure.

  • U&W Marché op facebook
  • U&;W Marché op twitter

Da Morto a Orto

June 22, 2011

Iets groen in huis? Bekijk eens de ontwerpen van deze vernieuwende ontwerpers! Da Morto a Orto is letterlijk vertaald van overtollig tot overvloedig en dit is ook de perfecte omschrijving voor deze stukken welke een idee zijn van Denish Bonapace en Peter Bottazzi. Hun project bestaat uit oude stoelen, banken, tafels en kasten welke je bij het vuil zou kunnen vinden welke zijn een nieuw leven geven met een hele nieuwe functie en doel. Een binnentuin gemaakt van oude meubels! Goed werk, bekijk hier ook de rest van hun ontwerpen.

Rosie and the cupcake factory

June 14, 2011

‘Echt’ genieten van een cupcake? Rosie and the cupcake factory is een exclusieve lijn van Veggierose met overheerlijke cupcakes; vers, puur, homemade, biologisch en helemaal vrij van kunstmatige geur-kleur en smaakstoffen, geraffineerde suikers, E-nummers maar ook van dierlijke en verzadigde vetten. Rosie neemt haar ingrediënten af voornamelijk bij kleine, lokale producenten en hier koopt zij de meest pure grondstoffen voor een ware culinaire smaakexplosie. Probeer één van de bijzondere cakejes met wonderlijke topping, eigenwijs en lekker net zoals de namen;

“funky apple pie”, “chocolate overdose”, ” lavender love”, “snoopy loves peanuts”

Je kunt Rosie’s cupcakes bestellen en op iedere gewenste locatie laten leveren, dit is dus ‘echt’ verantwoord genieten!

Schoenen die je zelf kunt recyclen

June 9, 2011

De schoenen van Oat zijn biologisch afbreekbaar. Na verloop van tijd groeit er zelfs een plant uit.

De eerste collectie van Oat shoes is sinds kort in Amsterdam verkrijgbaar bij de Bijenkorf, Nukuhiva en Tom’s skateshop; de laatste heeft er zelfs een hele etalage mee ingericht. Over het verhaal van de schoenen is goed nagedacht. Alle materialen zijn volledig afbreekbaar. Dat gaat zover dat, eenmaal in de grond, na verloop van tijd een plant uit de schoen zal groeien – dankzij de zaadjes die in de tong zitten. Oat shoes worden gemaakt van hennep katoen en bij het productie proces wordt geen lijm gebruikt. Vaak zijn recyclebare en verantwoorde producten nogal suf. Zonde want daarmee laten producenten een groot deel van de markt links liggen. Veel mensen willen uiteindelijk toch een product dat er goed uit ziet. Deze schoen moet op zichzelf kunnen staan. Dat ie volledig afbreekbaar is, is mooi meegenomen aldus Christiaan Maats van Oat shoes.

A love story… In milk!

June 8, 2011

Goed werk van Friends of the Earth en filmmaker Catsnake, een cute filmpje om recyclen te promoten!

Culi-film Mine Vaganti

Echt een komische film waar je letterlijk het gevoel hebt bij de familie Cantone aan tafel te zitten. Iedereen roepend van enthousiasme aan tafel, het eten van de ene kant van de tafel naar de andere krijgen. En heerlijk eten! De acteurs, de taal, de gebeurtenissen, de chaos. Alles is Italiaans en daar wordt je compleet in meegesleept. De jongste zoon Tomasso die aan wil kondigen dat hij op mannen valt, broer Antonio die hem voor gaat door zelf uit de kast te komen en vader Vincenzo die eigenlijk wil dat zijn zonen het pastabedrijf overnemen. De hele familie is in rep en roer. Dit zorgt voor pijnlijke maar vooral ontzettend grappige momenten. En hoe groot de chaos ook is, ‘s avonds genieten ze samen aan een grote tafel van het eten en vergeten ze alles even.

Zoals het hoort te zijn!

De film draait nu in de bioscoop.

“Solar kitchen restaurant”

June 7, 2011

Joachim van Another Something & Company tipte ons een bijzonder concept met een ervaring die wij graag eens willen beleven:

“Lapin Kulta solar restaurant”

Dit bijzondere concept is een samenwerking van een vooruitstrevende Finse voedingsexpert Antto Melasniemi en een Catalaanse designer Marti Guixé.  Keuken, koken, eten & drinken in relatie met de natuur. Het “Solar kitchen restaurant” reist deze zomer de zon achterna door Europa waar zij in hun keuken gebruik maken van zonnepanelen waarmee alle gerechten uitsluitend worden bereid met deze alternatieve energie: de zon. Deze manier van koken geeft de gerechten een verrassend goede smaak en textuur waardoor je een bijzondere en waanzinnige smaakbeleving ervaart. Alles is gebaseerd op flexibiliteit en directheid want afhankelijk van de zon die dag, wolken of regen kan een menu dus ineens veranderen naar lauwe gerechten of salades in plaats van een “zonne barbecue”.

Zij zeggen: ‘relax and enjoy in a new and exciting way’ Wij willen dit zeker eens beleven!

Lapin Kulta solar restaurant

Le Salonard

March 3, 2011

Afgelopen december kwamen wij bij een klein winkeltje in Amsterdam voor het eerst in aanraking met het noten-vijgenbrood van Le Salonard uit Maastricht, en geloof ons dit was een heuse smaaksensatie! De vers gebrande noten in combinatie met de zoete vijgen is werkelijk hemels. Dit moesten we direct meenemen naar huis en hierbij werden we geadviseerd om er een lekker stukje biologische blauw schimmelkaas bij te nemen om het brood mee te bekronen. s’ Avonds onder het genot van een glas rode Monastrell van Pieksman hadden wij het genoegen deze smaaksensatie nog eens mee te mogen maken. Je proeft direct dat dit brood met liefde en ambacht is gemaakt door een vakman. We zijn direct op onderzoek uitgegaan en kwamen erachter dat de mensen achter Le Salonard hun sporen hebben verdiend in de top horeca van Nederland, Frankrijk en België. Hun broden worden gemaakt met biologisch meel van de Commandeursmolen in Mechelen, zeezout en zuurdesem. Het brood heeft geen haast tussen het deeg bereiden en bakken zit 26 uur. Hierdoor ontstaat er een stevig en stoer brood met een knapperige korst en een zacht innerlijk. Naast hun verrukkelijke noten-vijgenbrood is er ook krenten-venkel-walnoot brood, honing-walnoot brood en nog veel meer verassende combinaties. Dit brood is naast het overheerlijke brood van Le Perron een fantastische aanvulling voor onze boutique organique. Ben je toevallig in de buurt van Maastricht dan moet je zeker eens langs gaan! www.lesalonard.nl

Pieksman Wijnimport

February 10, 2011

Na een aantal goede recensies te hebben gelezen over de bekroning van beste biologische huiswijn, levering aan top restaurants en jarenlange ervaring in de biologische en biodynamische wijnimport, kwamen wij per toeval Yvo Pieksman tegen op de biovakbeurs.

Yvo is samen met zijn vader Auke Pieksman verantwoordelijk voor Pieksman Wijnimport B.V. Auke had al meer dan 20 jaar ervaring als oprichter en commercieel directeur van Cordier wijn Nederland voordat hij in 2002 samen met zijn zoon Yvo, Pieksman Wijnimport heeft opgezet. Yvo werkte tijdens zijn studie in de wijngaarden van Cordier in Bordeaux en deed veel ervaring op in diverse winebars in Londen. Tijdens de eerste ontmoeting in de winkel van Pieksman in Watergraafsmeer in Amsterdam waren we al gelijk erg onder de indruk van de uitstraling en de kennis die de familie Pieksman meebrengt. Mooie wijnen, bubbels en zelfs balsamico op een prachtige authentieke wijze gepresenteerd. Pieksman zal voor U&W Marché een mooie selectie wijnen en bubbels maken en kan ons hier echt alles over vertellen zodat wij ook alle klanten van U&W Marché van een passend advies kunnen voorzien. Denk hierbij aan een heerlijke betaalbare huiswijn geschikt voor ieder moment of een mooie volle rijpe rode wijn voor speciale gerechten en momenten. Wij zijn erg trots op deze vruchtbare samenwerking met Pieksman Wijnimport. Ben je nu al nieuwsgierig geworden? Bezoek de winkel op de Hogeweg 19 in Amsterdam-Watergraafsmeer. www.pieksman.nl

Dr. Hauschka

February 6, 2011

In onze Boutique Organique kun je straks ook terecht in een speciale “Boutique Beauté”  waarin we uitsluitend natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten aanbieden en dus is ook op dit gebied onze zoektocht gestart. Na zelf al jarenlang fan te zijn van Dr. Hauschka is dit dan ook één van de merken welke wij in ons assortiment hebben opgenomen.

De cosmetica van Dr. Hauschka is 100% zuiver en natuurlijk en dus helemaal vrij van chemisch-synthetische kleur- geur- en conserveringsmiddelen. De producten zijn dierproefvrij, draagt het Demeter keurmerk en zijn BDIH gecertificeerd. Volgens Dr. Hauschka bezit de huid eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen en dient cosmetica deze krachten te ondersteunen. Na 28 dagen, als alle huidcellen zijn vernieuwd, is de huid volledig aan Dr. Hauschka gewend en zul je verbaast zijn dat je huid z’n jeugdige, frisse en gezonde veerkracht terug heeft. Doordat Dr. Hauschka gebruik maakt van geneeskrachtige planten die uiteindelijk de lichaamseigen huidfuncties activeert, mag deze dan ook een helende cosmetica worden genoemd. Wij zijn fan en verkocht en vele anderen wereldwijd naast ons!

Doormiddel van trainingen en cursussen zullen wij ons specialiseren in het geven van een persoonlijk beauty en verzorgingsadvies voor alle klanten van U&W Marché. In onze Boutique Beauté kun je binnenkort een uitgebreid assortiment gezicht, bad en lichaamsverzorging van Dr. Hauschka vinden! Wil je nu alvast meer informatie? www.hauschka.nl

Zuivere koffie

February 3, 2011

Op zoek naar de lekkerste koffie voor U&W Marché kwamen we terecht bij Wouter Aalst van Zuivere koffie. Wouter is eigenaar van café Reuring in de Amsterdamse Pijp en is daarnaast ook verantwoordelijk voor de import van het nieuwe koffiemerk Zuivere koffie. Al bij binnenkomst rook het in de zaak naar vers gemalen koffie. Na een espresso en op aanraden van Wouter een cappuccino waarin van zichzelf mooie chocolade tonen te proeven zijn (dit is echt de lekkerste die ik in tijden heb mogen proeven) wisten we het zeker, deze heerlijke frisse, bloemige koffie met in de geur amandel tonen moeten we naar onze boutique organique brengen.

Zuivere koffie brengt een prachtige ‘speciality single estate’ koffie naar Nederland. Rechtstreeks uit de Panamese hooglanden. Hier wordt de koffie rechtstreeks op de plantage ingekocht. Vervolgens wordt de groene koffie verscheept naar Nederland. En pas dan wordt de koffie, in kleine hoeveelheden geroosterd. Dat laat Zuivere koffie in Nederland doen door een topspecialist, om de versheid en kwaliteit te waarborgen. U&W Marché gaat het eerste online verkooppunt van Zuivere koffie worden in Nederland. Zuivere koffie verschilt van andere koffieleveranciers doordat  het gehele proces in eigen beheer is (direct-trade). Ze onderscheiden zich daarmee voornamelijk op drie punten: de koffie wordt ter plekke ingekocht (lokaal is iemand het gehele jaar aanwezig), het branden van de bonen vindt plaats nadat de klant besteld heeft (door één van Nederlands topspecialisten) en middels een persoonlijke benadering met een compleet verhaal vindt het product zijn eindstation. Verder zorgt direct-trade er ook voor dat Zuivere koffie erop toe kan zien dat de boeren een goede prijs voor hun koffie krijgen en dat zij de koffie op een verantwoorde en duurzame wijze verbouwen. Nieuwsgierig geworden naar de Zuivere Koffie? Kom alvast een kopje proeven bij Reuring in de Amsterdamse Pijp. www.cafereuring.nl